Behandlingar

Massage Hos OssSVENSK KLASSISK MASSAGE   •   BEHANDLANDE TERAPEUTISK MASSAGE   •   REVOLVING   •   KOPPNINGFrosch Massage erbjuder ett brett och variarat utbud av behandlingsmetoder. Detta gör att jag kan hjälpa med många av de problem som människan står inför i den moderna världen.


Problemen i det moderna samhället är mångfacetterade och det är därför viktigt att kunna hantera många olika typer av problem i vår behandling. Detta kan innebära att behandla redan existerande problem, såsom nackspärr och stela axlar, men också att förebygga potentiella framtida problem.


Frosch Massage behandlar allt från muskelknutor och korta muskler till symptom vid till exempel artros.


Varje kunds önskningar och behov är unika, och därför är också varje behandling unik. Det är väldigt viktigt att kunden får precis den behandling den behöver och därför kommer varje behandling att vara speciellt utformad för just den kunden. Detta kan innebära en kombination av behandlingstekniker och eventuellt återbesök, helt beroende på situationen.


Utöver behandling på klinik är det också viktigt att man gör vad man kan hemma. Frosch Massage erbjuder därför också vägledning i olika träningsövningar man kan göra hemma eller på gymmet för att få så bra helhetsresultat som möjligt.


Oavsett om du vill ha en terapeutisk behandling, bindvävsmassage, eller bara är ute efter en avslappande stund så har Frosch Massage något för dig!


Behandlingar


Nedan följer en beskrivning av de olika behandlingstekniker som används hos Frosch Massage.

Ett specialformat behandlingsprogram kommer att innehålla en eller flera olika metoder för att uppnå ett så bra resultat som möjligt.

Är man intresserad av att få behandling i endast en typ av massageteknik är detta självklart också ett alternativ.


Klassisk Svensk Massage


Den klassiska svenska massagen är en behandlande och avslappnande massage för hela kroppen. Fokus ligger på att öka blodcirkulationen och avslappningen i musklerna. Denna typ av massage är perfekt om man bara vill få en avslappnande stund, men är också bra för att förebygga och lindra spänningar och smärtor i muskler. Behandlingen tjänar också en ökad kroppsuppfattning och man lämnar alltid med ökad fysisk och mental energi.


Den perfekta behandlingen för stressade personer som behöver få en paus i vår stressade vardag.Behandlande Terapeutisk Massage


Terapeutisk massage är en mer djupgående och målinriktad typ av behandling där man utgår från att lindra olika typer av symptom och smärtor i muskler och leder. Klassiska symptom är ryggskott, nackspärr och allmän smärta i muskler.


En terapeutisk behandling börjar alltid med en kroppsavläsning med ett antal olika tester för att få en bild av vilken behandling som passar bäst. Behandlingen fokuserar generellt sett på ett eller ett par områden beroende på hur symptombilden ser ut. Här används också lite mer avancerade tekniker än i den klassiska svenska massagen, bland annat ”positional release”, ”muscle energy techniques”, triggerpunktsbehandling och massage i utsträckt läge (”longering”).


Ett behandlingsprogram sätts upp i samråd med kunden. Programmet kan komma att innefatta både behandling på kliniken och tips på vad man kan göra hemma, till exempel träning och stretching.


Koppning


Koppning är en teknik som syftar till att få igång blodcirkulationen och släppa på spänningar i bindväven genom att dra upp huden med hjälp av undertryck istället för att trycka. För att göra detta används koppor av silikon, som tillsammans med olja kan tryckas ihop och skapa ett undertryck som drar upp huden. Denna teknik gör att hela kroppens blodcirkulation kommer igång och ökar syresättning och närsingstillförsel till muskler som varit stela.


Revolving


Revolving syftar till att behandla större områden på kroppen fråmst genom bearbetning av bindväven (farcia), som omger musklerna. Målet är att uttänja bindväven så att muskeln kan slappna och få bättre blodcirkulation. Man jobbar med långa rörelser under högt tryck för att nå djupt ner under huden.